Chatpir.com kamerali sohbet
///////////////////En iyi kamerada sohbetler sizlerle >>>> */*/ Rap Sohbet Kameralı Sohbet Sitesi 488// *-*

Bugunkü yazımızda Gezegenler hakkında tanımlı bilgimiz olsunmu Rap sohbet severlerimiz. Galaksiler arasında gezintiye çıkalım istedim. Dünyanın köhne zırıltısından uzaklara kaçmak gezegenlere yelken açmak. Ufuklarımızı geniş tutmamız gereklidir. Sıcak hava bol gıda hep aynı terane zırıltı bakalım yukarlarda neler var. Bir oluşum var ona güneş sistemi deniyor. Sistemin çevresinde dolanan merkezinde yıldız olarak güneş ve çevresinde dolanan gök cisimlerinden oluşuyor. Güneş çevresinde dönen gezegenler, asteroitler, uydular ve kuyruklu yıldızlara gök cisimleri diyoruz. Samanyolu galaksisi içinde hareket eden güneşle birlikte gezegenlerde hareket içindedirler.Çekim kuvveti güçlü olan güneş, tüm gezegenleri kendi çevresinde döndürtür. Gezegenler saat ibresi tersi yönünde güneşin etrafında dönerler. İzledikleri yolun adı yörüngedir. İki tane odağı bulunan elipste, güneş bu odaklardan birinde bulunur ve elipsin tam ortasında yer almaz. Gezegenler deyince aklımıza ne gelmelidir anlamına bakalım; Sönmüş katılaşmış çevresine ısı ve ışık saçamayan, güneşten aldıkları ışığı yansıtan gök cisimlerine denir. Günümüzde bildiğimiz 9 gezegen vardır;  

Gezegenlerin isimlerini yazalım.

  • Merkür 
  • Venüs 
  • Dünya 
  • Mars 
  • Jüpiter 
  • Satürn 
  • Uranüs 
  • Neptün 
  • Plüton 
  •  
    DipNot: Güneşe en yakın gezegenin Merkür ve en uzak gezegenin ise Plüton olduğunu söyleyelim.

Yorum Gönder

Yasal Uyari

Eser Sahipleri ve İletişim.

 RapSohbet kameralı sohbet sitemiz hakkında yasal uyarımızı lütfen dikkate alınız. Öncelikle kameralı sohbet sitemiz tamamen ücretsiz olup. Hiç bir ücret alınmadan ücretsiz eğlence amaçlı kurulmuştur.

 Sitemiz tamamen tanıtım amaçlıdır. Hiçbir ticari amaç gütmemektedir. Sitemizdeki yayınlanan videolar youtube tabanlı videolardır ve sorumluluk youtube sitesindeki yayıncılara aittir. Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan “yer sağlayıcı” olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebeple, sitemiz “uyar ve kaldır” prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, maresalhakan@gmail.com mail adresinden bize ulaşabilirler.Hoş sohbetler dilerim.

Popüler Yayınlar

 
Top